FAQ

 
  - Wat moet ik meenemen ?
  - Hoeveel personen zijn er aan boord ?
  - Hoe kom ik op de plaats van vertrek ?
  - Gaan er ook kinderen mee ?
  - Moet ik al (zee)zeilervaring hebben ?
  - Wat kan ik verwachten ?
  - Hoe zit het met de privacy aan boord ?
  - Wie gaan er nog meer mee ?
  - Hoe verloopt het leven aan boord ?

 Wat moet ik meenemen ?    ^ Top ^

Uiteraard uw sportieve- en zwemkleding. Alles verpakt in een niet harde tas.
Voor iedereen is er:
  - een zeilpak,
  - beddengoed
  - handdoeken
  - flippers
  - duikbril
  - snorkel
aan boord.

Het belangrijkste is een goed humeur en sportieve instelling.


Hoeveel personen zijn er aan boord?    ^ Top ^

Afhankelijk van het doel van de trip zijn er een schipper en instructeur of kok aan boord.
Het aantal gasten is beperkt tot maximaal 4 met een soortgelijk verwachtingspatroon. Hoe kom ik op de plaats van vertrek ?    ^ Top ^

De eerste twee gasten, die dat willen kunnen vrijwel altijd (per auto) meereizen met de bemanning tegen een vergoeding van 125 Euro p.p. retour. 
Verder zijn er goede trein- en vliegverbindingen met Montpellier per KLM, Talys of TGV. De transfer van en naar station of vliegveld van Montpellier worden kosteloos geregeld.

De tarieven zijn sterk seizoensafhankelijk. Actuele informatie kunt u steeds bij ons opvragen.


Gaan er ook kinderen mee ?    ^ Top ^

Alleen onder begeleiding van een of twee verantwoordelijke ouders kunnen kinderen meezeilen. Aan andere deelnemers wordt in zo'n geval toestemming gevraagd.


Moet ik al (zee)zeilervaring hebben ?    ^ Top ^

Neen.
Indien u geen ervaring hebt kunt u toch al actief meezeilen als u dat leuk vindt en leert u de basis van het zeilen kennen.
Indien u al wel ervaring hebt zult u toch aan het eind van de tocht een belangrijke ervaring rijker zijn en ongetwijfeld het een en ander hebben opgestoken. Ook al is er niet echt sprake van een zeilcursus.

Wat kan ik verwachten ?    ^ Top ^

U kunt van ons verwachten dat wij zoveel mogelijk rekening zullen houden met uw wensen en verwachtingen en dat uw medezeilers ongeveer hetzelfde willen als u.
Zo zullen we niet in dezelfde reis gasten, die alles op het gebied van zeilen willen meemaken en gasten, die vooral willen genieten van mooie baaien en leuke haventjes, meenemen. Overigens is de bemanning Nederlands-talig en is Nederlands de voertaal aan boord.


Hoe zit het met de privacy aan boord ?    ^ Top ^

Er zijn twee afsluitbare hutten met ieder twee kooien. De achterkajuit is er één van. De achterkajuit is zeer ruim en heeft een eigen wastafel en toilet. Er is een eigen zithoek en de tafel met de twee banken kan in een handomdraai veranderd worden in een Kingsize bed voor 2 of zelfs 3 personen. (Dat laatste voor bijvoorbeeld ouders met een kind.

Tegenover de ruime kombuis bevindt zich de badkamer met douche, ligbad en wastafel. Separaat is er een toiletruimte met een elektrisch toilet. Hiervan wordt door de bemanning en de gasten in de voorhut gebruik gemaakt.

De bemanning slaapt bij volledige bezetting in de salon.

Een schip heeft natuurlijk beperkte ruimte, maar met naar verhouding weinig personen en veel ruimte aan dek biedt de Avia grandis meer privacy dan je zou verwachten.


Wie gaan er nog meer mee ?    ^ Top ^

Ongeveer 60% van de deelnemers gaan alleen. Anderen vaak met z'n tweeën, twee vriend(en)innen of broers en zussen. De leeftijd varieert van 15 tot 65 jaar, maar de meeste zijn tussen de 25 en 45 jaar oud. Wij organiseren ook reizen voor alleen gaanden.
Kortom sportieve mensen, die avontuur en ontspanning willen combineren en genieten van natuur en klimaat. 


Hoe verloopt het leven aan boord ?    ^ Top ^

Het is geen luxe cruise er is geen "roomservice". Iedereen draagt een steentje bij. In de eerste plaats door de eigen kooi/hut op orde te houden en de salon vrij van rommel. 

Koffie/thee zetten, een aperitief inschenken, inkopen doen op de plaatselijke markt en soms met elkaar koken in een ontspannen sfeer, dat maakt de beleving van de trip intenser en vaak erg leuk.

's Avonds lekker flaneren op een terras of aan dek zitten, maar omstreeks 24 uur is alles stil aan boord.

CONTACT